tisdag 5 april 2016

Ny slussar i Trollhättan?

Snart tas väl beslutet om ny lågbro i Göteborg som försenar Vänertrafik då den får anpassa sig efter trafiken i Göteborg över bron.. Ingen tror väl att man från myndigheter bryr sig ett skit om kommunerna runt Vänern och allra minst Lidköping, det har statliga verk visat med all tydlighet..
Det börjar också närma sig ett beslut om nya slussar i Trollhättan.. I frågan kring slussledens vara eller inte vara. Den gamla måste ersättas senast 2030 och enligt Trafikverket är det två alternativ att välja mellan, avveckling eller en helt ny led. – Till våren 2018 måste vi ha klart vilken inriktning det ska bli och det är faktiskt inte så långt bort nu. Men det finns flera konkreta förslag på åtgärder och alternativ i samband med en ny led, det tycker jag kom fram idag, säger Trafikverkets generaldirektör..
Här kommer det tydligt att visa sig om man är intresserad av Vänern för annat än turisttrafik på sommaren och om hamnarna runt Vänern har en framtid..
Att stänga igen insjöfarten finns inte på kartan. Nu har vi flyttat fram positionerna tycker jag, säger ett kommunalråd i Trollhättan.. Tro det!!
Frågan är om vi i framtiden på "Vänervatten" kommer att kunna se liknande syner, eller om Lidan blir totalt död på alla former av större fartyg. Kan fyllas upp och byggas bostäder på....

Inga kommentarer:

Pressat boende.

 Jag läste om eländet hyresgäster fått på grund av oseriös byggfirma när de fått leva länge på en ofärdig arbetsplats med inplastad byggstäl...