måndag 18 april 2016

Ny protest

Liksom med järnvägsbron har det nu blivit protester mot att de fyra husen på Esplanaden vid Åhlénsparkering skall rivas då AB Bostäder och Frenbo skall bebygga parkeringen..
Det var väl väntat, det finns inte ett projekt som innehåller något äldre hus som inte får "vänner", då skall det vara totalt fallfärdigt i så fall. Och visst kan man ha nostalgiska känslor för de husen, i alla fall vi äldre..
Husen har funnits där sedan länge och fyllt ut bilden så att säga, men det ger dem ingen livstidsgaranti.. Frågan är vad som kommer istället.. Även det kommer om hundra år vara ett minne för den tidens människor..
Så man blir lite kluven, husen har funnits där under min livstid, men om de därför skall finnas kvar, det har jag faktiskt ingen stark uppfattning om.. En ny utveckling väger lika mycket i skålen som bevarande om man går fram varsamt. Oftast är det äldre människor som har ett förhållande till dessa hus genom att de funnits där.. Tror det är så i detta fall också.. Frågar du de yngre så är nog inte stödet så stort..
De har en viss charm där de ligger, men det betyder inte att man skall hindra det nya som måste växa fram..
Arkivbild..
Får se om något politiskt parti gör någon populistisk sak av detta.. Ute på stan säger folk att flytta Antikvariatet till Limtorget, borde väl gå att fixa plats där.. Det vore väl en väldigt lämplig plats för det.

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...