onsdag 6 april 2016

Närmare HM invigning

28 april smäller det.. HM invigt..
Om inte någon byggstrejk sätter käppar i hjulet så börjar invigningsdagen för ett stort HM varuhus i centrum närma sig.. Precis vad detta centrum behöver av dragplåster, se nu till att ni inte av ideologiska skäl politiker krånglar till det med biltrafiken.. För första gången satsar man på en heminredningsdel, H&M Home, i ett centrum utanför köpcentrum och storstäder.. Men man är även på gång i andra mindre städer, t.ex. Kristinehamn till hösten, med samma koncept..

Lite pynt här och där gör inte centrum sämre och våra gubbar och gummor med gröna fingrar gör stan vacker.. Det i kombination med lite nya idéer för centrum och vi behöver inte vara rädda för centrum-död som en del befarat med att ett nytt handelsområde med Biltema i spetsen öppnar..
Om man kunde få folk att gå fram måndagar-tisdagar-torsdagar-fredagar i lite större utsträckning så vore mycket vunnet, risken är att dess mer populärt centrum blir så höjer hyresvärdarna de redan för många affärsidkare skyhöga hyrorna.. Och det om något kan påverka centrum..
Man har jobbat på bra med "Orionhuset" och det börjar nu ta form.. Den biten med HM skall i alla fall bli färdig denna månad om inget sker.. Den biten med Nordea skall inte öppnas förrän i november så där finns tid, om Nordea överlever turbulensen som finns runt den banken nu.. Hyreslägenheterna högst upp vet jag inget om när de blir färdiga.

Inga kommentarer:

Glutenfri inte bättre.

Man blir irriterad på detta tjafs om glutenfri mat i reklamen.. En orsak är för att man kan ta bättre betalt.. Många tror att det är nytti...