söndag 17 april 2016

Lokaler att fylla.

Orionhuset där det nu skall bli ett stort HM varuhus och Nordea bank stod mer än halvtomt ett bra tag.. Bibblan var borta, Elon drog och Elektriska affären bland andra..
Men efter en lång väntan löste det sig till centrums bästa, ett komplett HM varuhus(28 april 2016) kommer och i deras gamla lokaler i Kopparporten kommer Cubus, två stora aktörer som drar folk.. Och konkurrensen blir stenhård med t.ex. klädaffärerna ute på Framnäs..
Ute på Framnäs står efter väldigt lång tid fortfarande EM möblers gamla lokal tom med stora ytor, innan var On Off butiken rakt över gatan också tom, men dit fick man Elon från Orionhuset..
Tycks tydligen inte vara så lätt att få hyresgäst hit. Kanske en renovering typ Orionhuset skulle hjälpa.. Nog borde väl Framnäs kunna locka fram hugade butiker.. Men klart det nya området där Biltema kommer gör inte saken lättare...


Ett hus som inte ligger i något köpcentrum och lite utanför själva stadscentrum med De la Gardiestaden är det gamla Tingshuset som det varit lite kuckilurande om och några förslag har kommit, förskola, lägenheter men där verkar det vara på stället marsch..
Ge Real Estate sålde en portfölj om 84 kommersiella fastigheter i Sverige, till ett pris av 5,5 miljarder kronor till Kungsleden AB. Ett av dem var Tingshuset i Lidköping..
Många har blivit rannsakade här men som så mycket annat statligt håller inte Lidköping måttet med deras stordrift mått sett.. Kanske vi får se något även här vad det nu blir, man köpte det väl inte för sitt utseendes skull.
Något borde man väl kunna hyra ut det till, Riv den fula tillbyggnaden(låghuset) bara så får huset charm..

Det brukar lösa sig med tomma lokaler till slut.. Lokalen ute på Framnäs kanske är lite svårare då det måste bli någon form av butiks-verksamhet.. Tingshuset har väl lite mer valmöjligheter, kommunen kan ju ändra inriktning på område till höger och vänster verkar det som.. man kan även få boende i industrifastigheter.

Inga kommentarer:

Meningslöst!

Man kan undra om någon finner ett nöje i att klottra på fasader det är inte ens snyggt.. Likadant när man kastar skräp runt sig där man be...