måndag 25 april 2016

Liseberg har öppnat.

Trots det bara är april vilket vi i våra trakter fick en påminnelse vad det kan innebära då man vaknade till lite snöpuder på marken, så börjar ändå utomhusaktiviteterna väckas till liv..
Visserligen har Liseberg haft öppet en del även i vintras med julmarknad och liknande men det är inte detsamma som när attraktionerna öppnar.. Liseberg som funnits sedan1923.. Invigdes i samband med Göteborgs 300-års firande..
I går söndag 24-april slog Liseberg upp portarna för säsongen.. Årets nyheter innefattar bland annat värstingen Aerospin för de äldre besökarna och Blomsterkarusellen för de lite yngre... Det kostar lite att roa sig och vid vissa tider är det ett evigt köande.. Men Liseberg är Liseberg och jag vet inte hur många skolklasser från Lidköping som besökte denna nöjespark..
Vi har ett slags nöjesfält på betydligt närmare håll sommartid och det är Sommarland Skara.. Men det dröjer lite längre innan det öppnar då en stor del av nöjesfältet innehåller en "vattenpark" som fodrar bra dagstemperaturer och inte att man vaknar till snö.. Tyckte mig läsa att man öppnar 3-juni.. Där är nog denna Vattenpark det som besöks mest men man har lite åk-attraktioner också som t.ex. "Airbot", där man har en längdgräns på 120 cm, 100 cm med vuxet sällskap..
Men med ålderns rätt så tar man det lite lugnare och det jag tänker kolla närmast är invigningen av HM:s jättesatsning i Orionhuset den 28-april.. Även om man inte har kläder för fullvuxna män kanske det finns något annat..
Det medan Kopparporten åter blir byggarbetsplats där HM fanns för att nu göra tillträde för klädfirman Cubus.. Som jag antar inte heller har kläder för fullvuxna män..

Inga kommentarer:

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...