lördag 2 april 2016

Findus läggs ner.

Vi skall vara tacksamma över att Dafgård ännu är i svensk ägo och bättre förankrad till bygden till viss mån.
Findus avvecklar nu i Bjuv och det är till stor del säkert en verkan av att det ägs av ett investmentbolag som inte har den minsta känsla för bygden där eller arbetstillfällen, de vill hellre ha stordrift från det billigaste landet och transportera livsmedel.

450 personer varslas när Findus lägger ner i Bjuv. ”Överkapacitet i produktionen av djupfrysta livsmedel gör att Findus nu planerar att lägga ned produktionen av djupfrysta färdigrätter och grönsaker i Bjuv. Beskedet innebär att 450 medarbetare varslas om uppsägning”, skriver företagets vd i ett pressmeddelande.. Findus i Bjuv ägs sedan 2015 av brittiska Nomad Foods..
Kan det betyda då att Dafgård förstärker hemmamarknaden nu när man inte längre från Findus är intresserad av en svenska råvaror? Då har det fört något gott med sig..
Så i fortsättningen ni som vill ha svenskt köp Dafgård.. Synd bara om Findus djupfrysta ärtor försvinner, de är i särklass..
Företaget säger i ett pressmeddelande att man tänker fortsätta köpa råvaror från Sverige.. Jo pytt... Vad skall man väl slå i folk.. Hyckleri.. Findus motiverar nedläggningen med att det finns en överkapacitet inom företaget. Just när det gäller produktion av frysta ärtor finns det redan inom företaget i Storbritannien..

Det finns ju Felix också ett gammalt svenskt företag i samma bransch som också lyder under utländska ägare och som inte precis gjort den svenska arbetsmarknaden glad..

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...