måndag 11 april 2016

Byggnads i strejk

i morgon den 12-april om inget händer idag.. Kollade listan på företag som tas ut av byggnads och kunde inte finna något i Lidköping.. Så både Orionhuset och PEAB:s bygge vid kvarter Tusenfotingen tycks överleva ett tag till..
Så även Micores bygge vid värmeverket, men där börjar det bli färdigt.. Så i morgon kan en del byggen i landet stoppa upp.. Hittade förresten inget alls i Skaraborg.. Målarna är i strejk redan men bara ca 260 stycken i landet.. Men där finns det tre uttagna på Simonssons i Skövde..
I Borås och Göteborgsområdena är det en hel drös uttagna. Serneke som renoverar polishuset här är bland de drabbade och som alltid Skanska, NCC, PEAB har huvudparten av varslen..
19 april tas ytterligare 570 medlemmar ut i strejk, får väl hoppas det löses innan dess, men det kan gå prestige i saken och då kan det dröja, vilket inte landet gjort sig förtjänt av.
Sveriges Byggindustrier svarar med ansöka om lockout för ett 60-tal byggföretag. Antar det betyder att det är de företag som är uttagna i strejk..

Inga kommentarer:

Sibylla får ny ägare.

 Från den 1 maj tar en 24-åring, som är bosatt i Skara, över Sibylla-restaurangen vid resecentrum i Lidköping.. Har varit där några gånger o...