måndag 28 mars 2016

Vårt framtida Lidköping

Så här ser de central delarna av vår vackra stad ut från ovan enligt Google.. Den som lever om ca 14 år får se då vi enligt planer skall vara uppe i 47 000 innevånare i alla fall 45 000 hur mycket bilden förändrats..
Tillkommet har väl(troligen) del av Hamnstaden gjort. Och då skall väl Lidåker vara bebyggt om inte överklagandet dragit ut på tiden!! Ytterområdena som vid Sjölunda och Filsbäck har förmodligen utökats med villor och radhus en hel del.
Inget markant byggande lär väl ske i De la Gardiestaden om det ens blir ett p-hus som det talats om, lite nya lägenheter här och var.. Johannebergs handelsträdgård är riven för att uppföra lägenheter eller om det var radhus..
Framnäs IP och eller parkeringen bortanför Läckögrillen håller man nog på att tjafsar om än i fullmäktige, Nytt badhus, vet i tusan.. Biltema är nog färdigbyggt år 2030 och kanske ett nytt handelsområde etablerat, fast man gillar nog inte bland politiker att kalla det NYTT handelsområde.. Komplettering till Änghagen då..
Vad då hänt med själva centrum runt Nya staden torg är väl ett pågående arbete med lite kosmetika här och lite där.. Något i den större klassen kan komma som t.ex "solbrygga" vid "älva" och något annat..
Men nog har kartan ritats om lite även i vårt centrum mot detta på ca 14 år, till det bättre får vi hoppas.Vi bör ju ha en framtid..

Och nog har väl Lidåker blivit bebyggd trots överklagan, kanske med en omgång till..

2 kommentarer:

Gerd ♥ sa...

Hej! Var beredd på det stora tivolit nu som vanligt varje påsk, men till min stora glädje fann jag att det aldrig kom och förstörde friden för mig. Jag bor nämligen mitt emot parkeringen vid Läckögrillen. Läste att parkeringen var "upptagen" i år.

Leif Johansson. sa...

Hej Gerd.
Om det går som vissa vill kan du få bofasta grannar istället :-) Men det dröjer nog något decennium. Cyklade förbi där i helgen men det såg inte upptaget ut på parkeringen.... Inte när jag drog förbi i alla fall.

Ny butik till Skara.

Både Framnäs och Änghagen kämpar med tomma lokaler.. Framnäs fick sorgebarnet f.d. EM möbler uthyrt efter lång tid till "EM" möble...