torsdag 31 mars 2016

Svunnen tid.

Sommaren 2015 kunde vi läsa: "Bakom Åhléns.. Det är Lidköpings kommun som kommer att skriva avtal med AB Bostäder och det privata Frenbo AB om att inleda en planeringsfas för ett nybygge. Det uttalade sig kommunstyrelsens arbetsutskott att dagens 158 parkeringsplatser skall bli ungefär dubbelt så många i det P-hus som ingår i satsningen.
En ”död” hand har vilat över områdets planering sedan förslagen till nytt Polishus begravdes."

Och vilket praktfiasko det blev med detta polishus.. Nu har man börjat en renovering av det gamla med en tillbyggnad av en matsal tror jag det var.. Det blev facit av det stora som polis och kommunledning med arkitektförslag presenterade högst upp i Sockerbruket.. En av fantasierna, obs .PDF-fil

Nåväl nu är detta klanteri överspelat, men om det blir ett nytt polishus- "klanteri" med ett kombinerat parkeringshus får vi se.

Borta är allt det gamla som låg här och det är väl egentligen inte så mycket att skriva om.. För ibland måste det gamla bort för det nya, hur nostalgiska vi än blir. Men då fodras det att det nya fyller en funktion och inte blir offer för politiskt käbbel och ideologi.. Tar man bort 158 parkeringsplatser från centrum måste något till, antingen här bakom Åhléns eller vid De la Gardie.. Om man bryr sig om snacket om ett "levande centrum" utan ideologiska krumelurer..
Men inget hindrar oss att minnas det gamla... Många av oss äldre kommer väl ihåg Anna Sundbergs cykelverkstad, där köpte jag min första moped 1959 av Anna som tog över efter sin makes bortgång.. Kvarteret Vulcanus, där Sundbergs hus låg, måste, liksom andra kvarter i närheten, saneras för att ge plats för det nya. Kommunen tvångsinlöste fastigheten..
Detta är inte Sundbergs hus utan ett annat i samma område med stor charm även om det inte hade så bra "faciliteter".. Som även detta revs för framtida behov!!

Inga kommentarer:

Pressat boende.

 Jag läste om eländet hyresgäster fått på grund av oseriös byggfirma när de fått leva länge på en ofärdig arbetsplats med inplastad byggstäl...