onsdag 23 mars 2016

Insatsstyrkan i Lundsbrunn.

Som tidigare meddelats har överklagan mot asylboendet i De la Gardie Park lämnats därhän utan någon åtgärd.. Bert Karlsson säger att inga grannar behöver vara oroliga.
Men då lugnar inte följande uppgift.
Insatsstyrkan från Göteborg fick rycka ut under en omfattande polisinsats vid asylboendet i Lundsbrunn. En man i 30-årsåldern sitter anhållen misstänkt för olaga hot.. Men det garanterar Bert Karlsson då att det kommer inte att ske här.
På måndagseftermiddagen fick polisen larm om att en kvinna tvingats fly från sin man på asylboendet i Lundsbrunn. Mannen hade sedan låst in sig i ett rum med sina barn och enligt polisen, han hade hotat boende med tillhyggen..
En omfattande polisinsats sattes in och ett flertal polisbilar, inklusive insatsstyrkan från Göteborg med förhandlare, åkte till platsen.
— Vi gjorde bedömningen att den bästa lösningen var att få hit en utökad resurs. Vi behövde en förhandlare och en back-up av insatsstyrkan från Göteborg, säger polisinsatschefen..
Tänk bara vilken upplevelse detta är för det lilla samhället Lundsbrunn.. Läsare uppger enligt media att flera polisbilar befann sig utanför samhällets butik och att poliser stoppade fordon som lämnade parkeringen. Även poliser med hundförare ska enligt vittnesuppgifter ha funnits i Lundsbrunn under måndagseftermiddagen.
Som sagt det kan finnas fog för viss oro som man tydligen INTE tar alltför allvarligt på från ansvarigt håll. Därmed inte sagt att det kommer bli problem här.. Men kanske en förståelse för överklagan.
Här kommer det snart nya gäster förhoppningsvis går det hela lugnt och sansat till under boendet, hur länge det nu blir.

Arkivbild.
Källa SKLT.

Inga kommentarer:

Väder eller vad?

Det är väl satans så knepigt, idag skall det nästan bli sommarvärme men i morgon om prognosen stämmer vårvärme och kanske inte ens det.. Va...