onsdag 30 mars 2016

Hört talas om Hamnstaden?

För femtioelfte gången..

NLT försöker hålla intresset för Hamnstaden uppe genom stor artikel om densamma. Är det inte reningsverk så är det bostadsbyggandet.
Men det kvittar hur mycket man lägger fram så chansen(risken) för att folk skall flytta in i bostäder där innan 2020-talet inträffar är inte stora.. Så runt fem år till får de som tänkt sig bo "sjönära" vänta..
Många miljoner av skattemedel måste fram innan för infrastrukturen till det kommer VA-nätet och elnätet som betalas via avgifter..
I april får vi veta placering av reningsverk och då kan man gå hem och hämta verktygen, för innan det blir färdigbyggd kommer ingen jävel över bron till att bo i Hamnstaden. Av det stora arbetet med att riva cisternerna verkar det bli en parkeringsplats.. Lite av ett antiklimax eller?
Läser att Strandgatan kommer att höjas och bli översvämningsskydd. Men ligger inte den innanför tilltänkta bostäder? Skall det bli dubbla översvämningsskydd? Ett för parkeringen och ett för husen?
En liten "anekdot" om Hamnstaden kunde vi läsa om 2009.. "Avsikten är att bygga i etapper. I december 2012 kan den första etappen bli inflyttningsklar – då med 30 lägenheter vardera av hyresrätter, bostadsrätter och radhus. Ett år senare kommer ytterligare 60 bostäder, 2014 kommer 90 bostäder och 2015 60 bostäder.." Inte så farligt bara ca nio år tidigare än skarpt inflyttningsläge från 2012 då man beräknade de första skulle stå färdiga".. Men sedan kom reningsverket.. Där vet vi vanligt dödliga inte ännu placering...
Här kommer det bli parkeringsplatser om jag förstod det hela rätt, då kan man väl lika gärna riva de kvarvarande cisternerna också!!

Innan de första flyttar in i husen i Hamnstaden lär mycket vatten flutit i Lidan och förhoppningsvis har inte byggandet på andra håll stått still. Det har gått så mycket prestige i denna stadsdel så den kommer att genomföras till varje kostnad. Men ibland förbleknar en vision om bostäder och blir något annat, som parkeringsplatser som naturligtvis också behövs.
Symboliskt har informationen om vår nya stadsdel vikit ner sig kanske det blir en fågel Fenix? Eller en tummetott!

Inga kommentarer:

Stadståget.

Undrar i princip varje år om turisttåget som utgår från Kronocampingaen och kör runt i stan genom Limtorget åter skall dammas av.. Idag kör...