onsdag 23 mars 2016

Ekonomiska bluffare.

För de flesta av oss är det väl inte intressant att leka med pengar och placeringar av dem.. Såvida det inte gäller pensionsbesparingar utan ett spel på aktiemarknaden.. Där det inte är lätt ens för proffsen..
När bankernas ränta är negativ är det en del som letar efter andra sätt att placera sina pengar. Men då kan man också stöta på bedragare. Nu varnar polisen för investeringsbluffar. Där det finns pengar finns också skurkarna.
Hur skall man då agera för att skydda sig mot skojarna? – Det är svårt att ge generella råd, men det gäller att granska de erbjudanden man får och tänka efter om de verkar sannolika eller inte, säger rådgivare.
Polisen rekommenderar också att hålla koll på Finansinspektionens hemsida, som löpande uppdaterar en lista över företag du inte bör göra affärer med.. Men det finns även enskilda skojare som agerar privat så att säga..

En man i mellan-Sverige skall totalt ha lagt ut omkring en miljon kronor under ett halvårs tid – utan att ha fått tillbaka en krona.. Han kände sig orolig och anmälde saken till polisen. En brottsutredning pågår just nu.. Risken för att pengarna för alltid är borta är stor.. Och att förlora sitt livs besparingar.....
Så ringer någon upp er om ett FANTASTISKT projekt så tänk efter både en och två gånger, det är sällan de stekta sparvarna flyger direkt in i munnen.

Inga kommentarer:

Pressat boende.

 Jag läste om eländet hyresgäster fått på grund av oseriös byggfirma när de fått leva länge på en ofärdig arbetsplats med inplastad byggstäl...