måndag 18 januari 2016

Trögt med Burger King bygget.

Eftersom byggandet ligger mig varmt om hjärtat och sysslat med det i 35 år så blir det en del av detta i bloggen. När man samtidigt cyklar och promenerar mycket så sätter ibland "yrkessjukdomen" in.
Många är de byggen i stan jag kollat ibland med intresse ibland bara lite halvhjärtat. Ett av de byggen som jag följt lite är bygget vid Änghagen där Burger King skall ligga, det bygge som inte startat ännu.. Efter ha passerat förbi där flera gånger i veckan kan jag konstatera att det står helt still just nu när detta skrivs..
Orsaken vet jag inte, skulle kunna vara strul mellan parterna...Lokalmedia verkar inte vara benägna att upplysa sin läsare om något i detta fall.. NLT verkar bara vara ett eko av vad byggherren förmedlar..
Normalt och min erfarenhet är att när väl markarbeten påbörjats så startar bygget direkt, såvida det inte kommit något hinder i vägen och så verkar vara fallet här..
Rykten går att den som skall hyra enligt franchiser modellen har betalningsanmärkning därför kräver de som skall bygga garanti från Burger King centralt.. Och innan man får det så... Om man får det, annars blir det problem.. Byggherren(Frenbo) säger något märkligt, att de inte haft tid med det bygget!!! Mycket märkligt påstående..
Man schaktade(nov-dec 2015) där det skall bli parkering, istället för dem som försvinner, samt för uppställning av arbetsbodar.. Men när man närmade sig själva byggarbetsplatsen tog det tvärstopp.. Förhoppningsvis har inte Burger King fått "kalla fötter". Hit men inte längre..
Arkivbild.
Uppdaterat 10-maj.
Ännu ingen maskin i sikte på den tilltänkta byggarbetsplatsen. Vi börjar i maj sade man, då är det säkert mycket nära nu.. Annars får man väl komma med en ny ursäkt som basuneras ut i NLT.. Senaste var "har inte haft tid med Burger King"!!!!
Vi läser 2106-05-17 och fortfarande klockan 12.05 fanns det inga maskiner på bygget för Burger King.. Så tydligen är det fortfarande ont om tid för någon.. Kanske kan NLT eller någon annan ge oss prenumeranter en bild av vad den verkliga orsaken är och inte vara ett eko av byggherren.
Uppdaterat 2016-06-07.. Så är vi en liten bit inne på juni och denna dag klockan 15.05 syntes inget till på "byggarbetsplatsen".. Så fortfarande är det väntans tider och byggherren har tydligen fortfarande mycket att göra.. När juni gått så är det ca sju månader som det sett ut som på bilden ovan.. På den tiden hade bygget kunnat vara färdigt..
2016-06-22. Nu kan vi läsa...Frenbo Flugsvampen 1 AB söker nu bygglov för den hamburgerrestaurang som en tid varit planerad i Änghagenområdet.. Alltså för Burger King.. Så nu har man fått tid? Jösses vilket klumpigt utfört bygge. I skiftet någon gång november-december 2015 stod planeringen för ersättning av parkeringsplatser klar, sedan total stiltje, man har skyllt på tidsbrist.. Starta upp ett bygge och sedan skylla på tidsbrist att det inte kom igång.. Mycket märkligt förfarande där vi troligen undanhålls sanningen från media och byggherren.. Problem med franchiser tagaren har det ryktas om, men Frenbo har alltså inte haft tid!!!
2016-06-29. Nu nästan sju månader efter man började schakta första gången så har grävmaskin återkommit och man har börjat sätt upp avspärrningar i form av staket.. Så nu måste man ha fått avsatt tid för bygget.. För inte kan det väl bli en stiltje på sju månader igen..

2016-07-28..
Så har det lagts en månad till på bygget och nu har man lagt grunden färdig med isolering och börjat med armering.. Nästa vecka skall det tydligen gjutas en platta och sedan kan snart stålstommen resas och då brukar det gå relativt fort.. Nu är vi inne på åttonde veckan för detta lilla bygge.. Bygget står Frenbo för och de som bygger är Artigs bygg som ägs av förre ägaren till Backgårdens bygg som gick i konkurs och senare köptes upp av MVB..
Livstecken för Burger King bygget.

2016-08-22.. Nu har det kommit igång ordentligt.. Plattan gjuten och nu väntar man på stålstommen innan man kan ta sig an väggar och tak.. Så det kan väl vara färdigt om några månader max, om inget mer strular.. Då är det nästan ett år efter uppstarten med att börja gräva för nya parkeringsplatser.. Det som man skulle kunnat vänta tills nu med.. Men nu är det förhoppningsvis på gång.. Nu blir det till att vända blicken mot Biltema bygget..

Burger King reser sig..

Inga kommentarer:

Tryck på tågresor.

Nu när julen börjar närma sig ökar trycket på att resa och speciellt med tåg.. SJ meddelar: "Trycket efter resor är högt, och vi ser a...