tisdag 17 december 2013

Ut och åka vid jul?

Det verkar inte som vi här i södra delen av landet skulle få några trafikproblem beroende av någon snöyra eller halka i alla fall.
Men ändå så varnar man för trafiken runt julen och i vår närhet har vi E20 som har fått flera svarta rubriker med olyckor i Skaraborg.. Enligt beräkningar från försäkringsbolaget If befinner sig runt två miljoner människor ute på de svenska vägarna under julhelgen.
Under jul och nyår befaras cirka 160 personer dödas eller skadas svårt i trafiken. Flera av olyckorna väntas inträffa på några av Sveriges farligaste och hårdast trafikerade vintervägar, däribland E 20 alltså genom Skaraborg.
Skall ni dra till Jämtland eller Dalarna så vet ni säkert att under den tiden är vägarna dit bland de hårdast trafikerade i landet. Råden från Motormännen.se är de som upprepas varje år.. "Man bör vara utvilad, om man ska åka en längre distans ska man planera in pauser och fikastopp, och absolut inte försöka sträckköra." Men tyvärr räcker inte det heller ibland när olyckan är framme.

Man får förmoda att Sheriffen har en del folk ute på vägarna också.

Inga kommentarer:

Mat för bantning!

 Skulle definitivt behöva gå ner runt 20 kg men att ta sig i kragen och göra det är nästan omöjligt.. Men råd finns det i massor därute: &qu...