söndag 29 december 2013

Parodin polishuset

fortsätter, denna gång är det ägarbyte för fastigheten där polisen är inkvarterad som uppges som orsak. Vi har kommit långt från de storvulna planerna med arkitekttävling och utställning i Sockerbrukets lokaler för de olika arkitekt alternativen tills den nu rådande "tummetott" filosofin..
Ett fastighetsägarbyte försenar renoveringen av polishuset i Lidköping enligt NLT.. Någon ny tidsplan finns inte för arbetet som skulle ha varit klart till hösten 2014.
– Det är lite fördröjt bara, planerna ligger kvar, säger chefen för fastighetsenheten på polismyndigheten i Västra Götaland. Och en liten fördröjning i polisbyråkratins mening kan vara närmare ett mannaminne...
För det fortgår diskussioner internt om hur det ska se ut och vilka lösningar som ska användas. Och det beror på hur det går i förhandlingarna med hyresvärden, säger högsta byråkratiska ledaren för fastighetsenheten..
Hade man inga diskussioner innan med förutvarande fastighetsägare då? Som man kan presentera för de nya? Låter som ursäkter.
Och fortsätter man enligt NLT. En fråga i dialogen med fastighetsägaren är var polisen ska hålla till under tiden huset renoveras. – "Vi måste hitta bra evakueringslösningar tillsammans med hyresvärden. Det är aldrig bra att att bedriva verksamhet under en byggnation. Frågan är om vi ska evakuera hela eller delar av verksamheten, säger bossen..
Jaha? Fanns inte den frågan där innan ägarbytet då? Det verkar som om man på något sätt inte ens har kommit ur startgropen ännu trots flera års tragglande. Personligen tror jag att lösningen blir som skräddaren som skulle sy en kostym, "det bidde en tummetott" som sagt, om det ens blir det..
Vårt tronande gamla polishus, eller statens boning kanske är mer rätt, som tävlar i relikklassen, både vad gäller hantering av byggandet/renovering av polishus och byggnaden i sig självt.....

Inga kommentarer:

Telia.

Så skall Telia "justera" priset igen då och det kan väl bara betyda uppåt.. Senast det begav sig var väl när vi alla blev med 100...