fredag 20 december 2013

Framnäs på frammarsch.

Elaffären Elon flyttar till Onoffs gamla lokaler vid Framnäs och därmed är en av de största lokalerna fylld. Återstår då att fylla gamla EM butiken vilket man tydligen har förhoppningar om att få gjort under 2014.
Men det betyder också att centrum blir av med en butik och att Orionhuset väl snart har halva ytan tom. Man har från ägaren Thunbolaget inte agerat särskilt målmedvetet med att försöka få hyresgäster dit. Denna flytt av Elon kanske tänder blåslampan i baken på dem. Elons kontrakt för lokalen i Orionhuset går ut den 30 juni och Elon räknar med att flytta in vid Framnäs fram mot sommaren.
Det verkar som om hotet mot centrum inte kommer från ett tredje köpcentrum utan från centrum i sig självt. Vad säger allians partierna om detta? Skall det bli Biltema som får bära hundhuvudet ännu mer nu? I och med denna flytt så borde centrums vänner och fastighetsägare ta sig lite mer i kragen själva. Det är inte kommunens sak att fixa hyresgäster, möjligtvis att göra lite ansiktslyftning på miljön. Inte heller bör en kommun i normala fall hindra etableringar till förmån för andra näringsidkare och fastighetsägare.
Äntligen tycks OnOff lokalen fått sin hyresgäst..


Orionshuset och dess ägare plus centrum får en tom lokal till, vilket det börjar bli en del av nu i centrum.

Inga kommentarer:

Telia.

Så skall Telia "justera" priset igen då och det kan väl bara betyda uppåt.. Senast det begav sig var väl när vi alla blev med 100...