söndag 22 december 2013

Fastigheter byter ägare.

Sedan tidigare information har Ge Real Estate sålt en portfölj om 84 kommersiella fastigheter i Sverige, till ett pris av 5,5 miljarder kronor till Kungsleden AB. Minst två av dem finns i Lidköping..
Dessa fastigheter varav den ena inte har någon funktion längre och den andra med möda är funktionell har alltså bytt ägare. Ett bolag som sysslar med fastighetsaffärer säljer till en kollega i branschen.. Kungsleden Gemix AB har i december 2013 nu officiellt förvärvat båda dessa fastigheter av Ge Real Estate.
Tingshuset står ju tomt, sedan staten åter har ansett att vi behöver ingen statlig service här och polishuset är en bedrövelse. Maken till behandling av en tilltänkt renovering/nybyggnad av ett polishus får man nog leta efter i detta land. Om man skall prata om långbänk kan man göra det i detta fall, där Västra Götalands regionen av polisen har dubbla lager av nattmössor på sig. Det torde vara snart två år nu eller kanske tre innan kommunens politiker och polisen presenterade stora planer på ett nytt polishus, storvulna ritningar med arkitekttävling...
Om det blir bättre med ny ägare? Inte om man skall ha med denna regions polis att göra.. Och våra kommunpolitiker får ta på sig en del också.
Vad som hände med cirkus polishus sedan är värre än en polsk riksdag och på den vägen är det. Vi har tyvärr Göteborg i vår region och där måste det dammsugas så man inte har behov där först.
Båda dessa fastigheter har nu bytt ägare med parodin polishuset till vänster.

Inga kommentarer:

Telia.

Så skall Telia "justera" priset igen då och det kan väl bara betyda uppåt.. Senast det begav sig var väl när vi alla blev med 100...